HiusILO&hieronnan synty

Takana reilu kymmenen vuotta työskentelyä kampaamo alalla, sekä palkkatöissä että sopimusyrittäjänä. Kokemusta on kertynyt ja oppia olen saanut 'alan konkareilta'. Suuri kiitos siitä heille. Mutta välillä on tartuttava haaveeseen ja katsottava mihin se johtaa....

Oma yritys on pyörinyt alitajunnassa haaveen muodossa vuosien ajan. Ja nyt vuonna 2015 erinäisten sattumien summana uskaltauduin tarttua haasteeseen ja ryhdyin viemään haavetta kohti todellisuutta.

Liikepaikaksi omalle yritykselle valikoitui lopulta tämä ihanan idyllinen vanha rautatieasema, jonka toisessa kerroksessa pääsen toteuttamaan itseäni. Ikkunoista avautuu järvimaisema Haapavedelle ja tämä taulu muuttuu päivittäin. Maisema ruokkii mielikuvitusta ja antaa inspiraatioita.

Kouluttautuessani viime talvena hierojaksi sain päähäni sloganin "olo iloon". Sanat taipuvat niin moneksi "olo on ilo", "ilo on olo" ja "ilo oloon". Niitä päässä pyöritellessä muodostui nimeksi hiusILO&hieronta. Täällä ei paiskita töitä naama nyrpeänä vaan hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa.

Viihdyn työssäni, toivottavasti sinäkin viihdyt liikkeessäni ja saat iloa oloosi ja elämääsi.

15.8.2015

-ILOisin terveisin Marja-
Ketä me olemme?

Marja

Marja

Nykyään kävelymatkan päässä liikkeestä majapaikkaa pitävä Marja (tottelee myös nimeä Manu/Mauno) tuntee rakkautta vanhoihin rakennuksiin. Liiketila viiskytluvun kivitalosta onkin hyvä ratkaisu. Perheeseen kuuluu avopuoliso, tytär ja salonkikoirat Papu&Luna.

Kotioloissa ollessaan Manun käsistä löytyy milloin vasara, maalitela, leka, kuokka, lapio, moottorisaha tai vaikka sorkkarauta. Syksyisin iskee mahdoton neuloosi ja puikot heiluvat ahkerasti. Ompelukone laulaa sulosäveliään aika-ajoin ja vanhat aikansa eläneet huonekalut saavat visuaalista stailausta.

Liikuntaharrastukset vaihtuvat vuodenaikojen mukaan, välillä sauvotaan suksien kanssa ja toisinaan unohtuu sukset kotiin, luistelu onnistuu pyörillä ja ilman. Yksi laji pysyy vuodenajoista huolimatta ja se on juoksu. Mainioksi lenkkikaveriksi osoittautunut Luna pitää huolen, että ulos lähdetään säällä kuin säällä (huom. kuiva poutasää on se jolloin helpoiten jäisi juoksut juoksematta).

Voimavaroja täydennetään luonnossa liikkuen. Pimeät syysillat ja kynttilät ovat vaa'an mieleen. Herkutteluhetket kruunaa ehdottomasti lasi viiniä ja suklaa.

Limenvihreään hurahtanut porkkanapää kuuntelee musiikkia laidasta laitaan ja fiiliksen mukaan, lähimpänä sydäntä on kuitenkin suomalainen iskelmäpoppirokki.

Erikoisen huumorintajun omistava kikattava touhutoope viihtyy työpaikalla, jossa tapahtuu. Asiakkaiden kanssa käydyt keskustelut höystetään välillä ilon ja välillä surun kyynelillä, tietenkään unohtamatta naurun rutkatusta. Intohimo hiuksiin on syntynyt jo pikkutyttönä. 2000- luvun alkupuolesta asti kampaajana toiminut punapää hurahti ihmisen anatomiaan, kouluttautui hierojaksi ja toteuttaa nyt unelmaansa hierovana parturi-kampaajana jo kahdeksatta vuotta.